Dillrostad röding med mandelpotatis

0 röster
4

Det finns mycket man kan göra med fisk. Stek din röding med rostade dillfrön och servera med potatis. Härligt!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rödingfiléer
  • 1 dl dillfrön
  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 1 bit pepparrot
  • 200 g gröna linser
  • 3 msk kapris
  • 1 förp kryddkrasse
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka mandelpotatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Rosta dillfröna i torr het panna och mixa eller stöt dem i en mortel.
  3. Vänd rödingfileérna i fröna och stek gyllenbruna i olivolja.
  4. Kör klara i ugn på 100°C ca 5-10 minuter.
  5. Fräs linser och kapris i olivolja, salta, peppra och häll i citronsaft och cest.
  6. Sväng med mandelpotatisen och lägg upp allt på tallrik.
  7. Riv massor med pepparrot ovanpå och klipp krassen över.
17 mars 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept