Krabbsallad med rostad dillfrödressing

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 hela kokta krabbor
  • 0,25 gurka, urkärnad och finstrimlad
  • 1 morot, finstrimlad
  • 1 avocado
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 50 g dill, plockad i kvistar
  • 50 g röda mangoldskott
  • 50 g koriander
  • 4 ark Vårrulledeg
  • 1 äggula att ?limma? vårrullearken med
  • 1 l olja att fritera i
  • Dressing:
  • 1 tsk dillfrön, rostade i torr panna och mixade fint
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • saft från 2 lime
  • 3 msk fisksås (nam pla)
  • några droppad sesamolja
  • salt och socker att smaksätta med

Gör så här

  1. Plocka ut köttet ur krabborna, knäck klorna och plocka ut köttet helt.
  2. Blanda dressingen.
  3. Ta det plockade köttet från krabbkroppen och blanda med lite av dressingen.
  4. Fördela krabbköttet på vårrullearken och rulla ihop till små, smala rullar, ?limma? med äggulan.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen och häll på dressingen.
  6. Fritera rullarna gyllenbruna i 175 grader och servera dem ovanpå salladen.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept