Laxa de lux

POPULÄRT
Laxa de lux
Foto: TV4

Laxa de lux

Av: Karin - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 min

Het kycklinggryta med thailändska smaker.

Vintips från Karin
Dolcetta d'Alba art nr 72150, 99 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 msk olivolja, till stekning
  • 2 vitlökar (stora)
  • 5 cm ingefära, lövtunna
  • 3 msk röd curry
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl vatten, cirka
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad, hackad
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad, hackad
  • 4 schalottenlökar, tunt skivade
  • En näve sockerärtor
  • en näve groddar
  • 1 limefrukt
  • 0,5 kruka koriander
  • 350 g äggnudlar

Gör så här

Laxa de lux

  1. Fräs vitlök och ingefära i oljan.
  2. Tillsätt red curry i omgångar och rör runt ingefäran och vitlöken.
  3. Späd kokosmjölken i omgångar och rör om.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Lägg i hönsbuljongen.
  6. Koka upp och tillsätt fisksåsen.
  7. Lägg i kycklingfileérna och låt koka några minuter.
  8. Smaka av.
  9. Lägg nudlar och önskad mängd av chili, charlottenlök, sockerärtor och groddar i en skål.
  10. Häll över kycklingbitar och sås från grytan.
  11. Toppa med koriander och limeskivor.

Nudlar

  1. Kokas enligt anvisning.