Lamm papaya balti

Lamm papaya balti

Av: Karim Razaul

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Receptet på lamm papaya balti räcker till 4 personer.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g lammytterfilé, tärnat i 2 x 2 cm kuber
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tomater, finhackade
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 tsk kumminpulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk garam masala, pulver
  • 1 grön papaya, skalade och skuren i cm-tjocka skivor
  • 4 kardemummakärnor
  • 4 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna och bryn vitlök, ingefära och gul lök tills ljusbrunt.
  2. Tillsätt kardemumma kärnor, nejlikor, kanel och sedan det tärnade köttet tillsammans med tomaterna.
  3. Tillsätt vatten, de övriga kryddorna, sjud under lock i cirka 15-20 min på medelhög värme.
  4. Tillsätt papayabitar och yoghurt
  5. .
  6. Späd ev. med lite mera vatten, koka upp och sjud ytterligare 8-10 minuter.
  7. Garnera med färsk ingefära och färsk koriander innan servering tillsammans med Basmatiris.