Kardemumma- och blåbärsbullar

Kardemumma- och blåbärsbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kardemumma- och blåbärsbullar

9 ingredienser

Ät dem nybakta.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl mjölk
  • ca 2 dl blåbär
  • florsocker, till pudring

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 - 250°. Blanda de torra ingredienserna, mixa in smöret i små klickar. Vispa ihop ägget och arbeta in hälften i degen, spar resten till pensling. Rör sist ner mjölken utan att arbeta degen för mycket.
  2. Klicka degen i bullformar av folie. Tryck en fördjupning i varje och lägg i blåbär. Pensla med ägg.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen 5 – 10 min. Sikta florsocker över när de svalnat.