Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran

Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran
Foto: Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran

7 ingredienser

20 m

Äppelklyftor stekta tillsammans med saffran, kanel, smör och socker. Serveras med en god glass. Enkelt, snabbt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 röda vinteräpplen
  • olja, till stekning
  • 1 g saffran
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • 4 port glass (till exempel rom och russin)

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena.
  2. Stek äppelklyftorna med lite olja i en stekpanna. Tillsätt socker och kryddor och stek tills gyllene tillsätt sedan smör och koka in snabbt.
  3. Smaka av och om ni vill så tillsätter ni en skvätt calvados eller annan sprit men inget måste.
  4. Servera äppelklyftorna varma tillsammans med glass.