Karamelliserad rödlök

Karamelliserad rödlök
Foto: Zeta

Karamelliserad rödlök

5 ingredienser

15 m

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

Zeta Vitvinsvinäger
Zeta vitvinsvinäger NY

Zeta Vitvinsvinäger

Lagrad på fat av ek och lärkträ och har en syrahalt på hela 7.1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk strösocker
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt
  • 1 msk Zeta vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt sockret.
  2. Rör om till sockret börjar skifta färg till brunt.
  3. Lägg i löken och ”stek” den långsamt så den blir mjuk och gyllenbrun.
  4. Salta och låt svalna något.
  5. Blanda i vinäger och servera till ost, grillad fisk eller kött.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Piadina med fetaost, oliver och pesto

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer