Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter

Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter
Foto: WW ViktVäktarna

Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter

74

13 ingredienser

45 m

Honungskaramelliserad kyckling, sötpotatis, salta jordnötter, chiliflakes och mangoyoghurt ger den här rätten en bra balans mellan sötma, sälta och hetta.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww karamelliserad kyckling points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner4
  • 300 g sötpotatis [ca 2 st]
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 50 g salladsost (10 %)
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 msk jordnötter
  • 1-2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills bitarna är mjuka. Vänd dem då och då.
  3. Blanda turkisk yoghurt med mango chutney och ställ kallt.
  4. Skär kyckling i bitar och stek i margarin. Häll över honung och låt kycklingen karamelliseras lite. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner kyckling och smulad salladsost bland sötpotatisen när den är klar. Strö över pumpafrön, jordnötter och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med mangoyoghurt.
TIPS!
Chickenburger med äpple- och currysås

Fler tips från WW ViktVäktarna