Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter

73 röster
45 m
4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g sötpotatis [ca 2 st]
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 50 g salladsost (10 %)
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 msk jordnötter
  • 1-2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills bitarna är mjuka. Vänd dem då och då.
  3. Blanda turkisk yoghurt med mango chutney och ställ kallt.
  4. Skär kyckling i bitar och stek i margarin. Häll över honung och låt kycklingen karamelliseras lite. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner kyckling och smulad salladsost bland sötpotatisen när den är klar. Strö över pumpafrön, jordnötter och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med mangoyoghurt.
Tips!
Chickenburger med äpple- och currysås

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016