I samarbete med ViktVäktarna

Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter

45 m
4
Karamelliserad kyckling med sötpotatis och jordnötter
Foto: ViktVäktarna


Honungskaramelliserad kyckling, sötpotatis, salta jordnötter, chiliflakes och mangoyoghurt ger den här rätten en bra balans mellan sötma, sälta och hetta.

SmartPoints per portion: 12

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
45 m
4

Du behöver

  • 2 sötpotatisar à 300 g
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 2 msk mango chutney
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 50 g salladsost, 10%
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk jordnötter
  • 1-2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills bitarna är mjuka. Vänd dem då och då.
  3. Blanda turkisk yoghurt med mango chutney och ställ kallt.
  4. Skär kyckling i bitar och stek i margarin. Häll över honung och låt kycklingen karamelliseras lite. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner kyckling och smulad salladsost bland sötpotatisen när den är klar. Strö över pumpafrön, jordnötter och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med mangoyoghurt.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna