Phad Phak Rommit Gung

2 röster
30 min
4

Wokade färska grönsaker med tigerräkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Sankt Anna 2008 Riesling Pealz, Tyskland eller öl.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida

.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g tigerräkor (eller vanliga räkor)
  • 1-2 st röd paprika
  • 200 g minimajs
  • 1 st broccolibukett
  • 200 g sockerärter
  • 2-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,75 dl matolja, ca
  • 1 tsk fisksås
  • 1-2 tsk sojasås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 krm socker
  • 1 dl vatten
  • ris

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skölj alla grönsaker och skär dem i bitar.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok panna.
  4. Fräs den pressade vitlöken, häll i broccolin och woka ihop dem i ca 1 minut.
  5. Tillsätt minimajs, sockerärter och woka ihop dem till grönsakerna är klara ca 1-2 minuter.
  6. Tillsätt fisksås, sojasås, ostronsås, socker och vatten.
  7. Tillsätt räkor och woka ihop dem till räkorna får en röd färg. Stäng av spisen.
  8. Tillsätt paprika och woka ihop allt.
  9. Serveras med ris.
26 februari 2010

Fler goda recept