Kantarelltoast med prästost, persilja och syrad lök

25 m
4

Få saker går upp mot en toast med smörstekta kantareller! I det här receptet serveras kantarellerna med en ägg- och ostkräm, syrad lök och persiljekräm.

Dryckestips från Maya Samuelsson: 

Saint-Aubin Vieilles Vignes 2015


Frankrike, Bourgogne


Nr 5569


 


La Guita Manzanilla


Spanien, Jerez


Nr 8201


 


Gancia Prosecco Brut


Italien, Venetien


Nr 7879


28 juli 2017
25 m
4

Du behöver

Syrad lök

  • 3 skivade schalottenlökar
  • 1 dl 1-2-3 lag

Persiljekräm

  • 1 knippe persilja
  • 50 babyspenat
  • 1 msk smält smör
  • salt
  • citron

Ägg- och oströra

  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g prästost, riven
  • 1 msk smetana
  • salt

Toast

  • 4 skivor bröd
  • 1 kg kantareller
  • smör
  • salt
  • citron

Gör så här

  1. Lägg ner de skivade lökarna i ättikslagen under tiden du förbereder de andra momenten.
  2. Koka upp 2 liter väl saltat vatten. Plocka ner persiljan och koka i 1 minut tillsammans med spenaten. Häll av och mixa slätt med smält smör. Smaka av med salt och citron. Kyl ner.
  3. Blanda ihop ägg och grädde. Hetta upp och gör en äggröra, vänd ner prästost och smetana. Mixa slät och smaka upp med salt.
  4. Hetta upp en stekpanna, rosta brödet. Smeta ut ägg- och ostkrämen på brödet.
  5. Stek kantarellerna i rikligt i smör, avsluta med salt och citron. Toppa brödet med kantarellerna, persiljekrämen och den syrade löken.
Kommentera receptet

Fler goda recept