Kantarellsymfoni på tunnbröd

Kantarellsymfoni på tunnbröd
Foto: TV4

Kantarellsymfoni på tunnbröd

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

14 ingredienser

30 m

En förrätt på hemgjort tunnbröd toppat med en kantarellröra smaksatt med pancetta, västerbottensost, äpple och timjan.

Ingredienser

portioner

Tunnbröd

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 0,5 krm flingsalt
  • 0,5 krm torkad timjan
  • 0,5 dl vatten, kokande

Kantarellröra

  • 200 g kantareller, rensade
  • 30 g pancetta, skuren i små tunna bitar
  • 30 g Västerbottensost, riven
  • 0,25 äpple, fint tärnat
  • 1 kvist timjan
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Tunnbröd

  1. Blanda alla ingredienser till brödet i en bunke och knåda ihop till en deg. Känns degen torr tillsätt lite mer vatten. Knåda ihop till en deg och och forma till 3-4 bollar. Kavla bollarna till tunna kakor grädda i torr stekpanna. Stansa gärna ut en rund fin bit av brödet för en snyggare rätt!

Kantarellröra

  1. Dela kantarellerna i mindre bitar, förväll de snabbt i saltat vatten, och låt de sedan torka på hushållspapper. Stek pancettan knaprig i het panna, lägg på hushållspapper. Stek svampen lätt knaprig i samma panna med smöret, tillsätt pancettan, timjan och grädde, låt koka ihop. Smaksätt med ost, äpple och eventuellt salt och peppar efter smak.
  2. Lägg svampröran på brödet och garnera gärna med färsk timjan och snygg tunn skiva äpple.