Kantarellasagne

kantarellasagne
Foto: TV4

Kantarellasagne

Av: Peter - Nora/Lindesberg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40m

Mustig lasagne med kantareller och lufttorkad skinka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färska lasagneplattor
  • 4 banan, schalottenlök
  • 2-3 svampbuljongtärningar
  • 12-15 skivor lufttorkad skinka t ex spansk eller italiensk
  • 1 l kantareller (gula- eller tratt)
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (gärna lagrad)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka schalottenlöken.
  3. Stek den rensade svampen tills all vätska har ångat bort.
  4. Lägg i den hackade schalottenlöken i pannan och låt den få färg.
  5. Slå på grädden och mjölken och tillsätt buljong tärningarna.
  6. Salta och peppra efter smak, låt det puttra en stund, ca 5 min.

Montering

  1. I en ugnsfast form, börja med kantarellsås, varva sedan med plattor, skinka, sås, tills dess att formen är fylld.
  2. Toppa med den rivna osten.
  3. In i ugnen i ca 15-20 min.