Kantarell- och spenatsallad med cashewnötter

20 m
4 - 6
20 m
4 - 6

Du behöver

  • 2 dl cashewnötter
  • ca 70 g babyspenat
  • 1 solovitlök
  • 1 röd chili
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 lime
  • 100 g vaxbönor
  • 2 msk solrosolja
  • 500 g kantareller

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk grov dijonsenap
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Rosta cashewnötter i en torr panna i några minuter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Skölj spenaten. Skiva vitlöken, chilin och ingefäran. Dela limen och ansa bönorna.
  4. Fräs bönor i olja tillsammans med vitlök, chili och ingefära i några minuter, men så att det behåller krispigheten. Låt limen stekas med och låt den få lite yta.
  5. Stek kantarellerna i en torr panna och tillsätt olivolja efter hand. Stek tills kantarellerna blir krispiga och smaka av med salt.
  6. Ta lite av dressingen och vänd runt baby spenaten .
  7. Lägg upp allt på ett fat toppa med de krispiga kantarellerna och cashewnötterna.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept