Kantarell- och spenatsallad med cashewnötter

0 röster
20 m
4-6

Spenatsallad med senapsmajonnäs och vaxbönor, toppas med krispiga kantareller och rostade cashewnötter. En blandning av svenska och asiatiska smaker!

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 2 dl cashewnötter
  • ca 70 g babyspenat
  • 1 solovitlök
  • 1 röd chili
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 lime
  • 100 g vaxbönor
  • 2 msk solrosolja
  • 500 g kantareller

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk grov dijonsenap
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Rosta cashewnötter i en torr panna i några minuter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Skölj spenaten. Skiva vitlöken, chilin och ingefäran. Dela limen och ansa bönorna.
  4. Fräs bönor i olja tillsammans med vitlök, chili och ingefära i några minuter, men så att det behåller krispigheten. Låt limen stekas med och låt den få lite yta.
  5. Stek kantarellerna i en torr panna och tillsätt olivolja efter hand. Stek tills kantarellerna blir krispiga och smaka av med salt.
  6. Ta lite av dressingen och vänd runt baby spenaten .
  7. Lägg upp allt på ett fat toppa med de krispiga kantarellerna och cashewnötterna.
15 september 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept