Kanelpannacotta med hjortronsoppa

Kanelpannacotta med hjortronsoppa
Foto: Tv4

Kanelpannacotta med hjortronsoppa

Av: Evelina - Arvidsjaur

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h 30 m

I den här läckra desserten kombineras en kanel -och vaniljpannacotta med en färgrik hjortronsoppa och hemgjorda mandelflarn. Ett riktigt festligt recept!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hjortronsoppa

  • 5 dl hjortron
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vitt vin (ex Sautern)
  • 4 kanelstänger
  • 2 tjärnanis
  • 2 msk citron, saft
  • 1 vaniljstång

Pannacotta

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kanel

Mandelflarn

  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

Hjortronsoppan

  1. Häll i alla ingredienser i en stor kastrull koka upp och låt sjuda i en 1 timme.
  2. Ställ in i kylen över natten så att smakerna hinner sätta sig.
  3. Koka sedan upp soppan igen dagen efter och sila av allt genom en fin såssil.
  4. Detta kan ta sin lilla stund men efter detta är den klar att avnjutas.

Panacotta

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädden med vaniljstången och kanelen
  3. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden så att allt löser sig.
  4. Sjud i 5 minuter häll därefter upp smeten i 4 stycken små formar
  5. Låt stå i kylen 3-4 h eller över natten tills den stelnat.

Mandelflarn

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka sötmandeln grovt med en vass kniv eller i maskin.
  3. Smält smöret på svag värme. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölken och sirapen i kastrullen tillsammans med det smälta smöret.
  4. Rör om och klicka ut smeten glest på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5-6 minuter.
  5. Använd 4 st fina flarn till garneringen av pannacottan .