Kanellängd med citronglasyr

Kanellängd med citronglasyr
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Kanellängd med citronglasyr

Av: Gladys del Pilar

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

1,5 h

Klassisk kanellängd med en tvist - citronglasyr!

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner längd

Vetedeg

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk malen kanel

glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citron, saft
  • 1 msk vit sirap
  • 1-2 msk citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den sedan över jästen och rör om.
  3. Stöt kardemumman. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara 0,5 dl till utbakning).
  4. Arbeta degen smidig och låt jäsa under en bakduk i ca 20 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en slät kräm.
  6. Blanda ihop glasyren.
  7. Kavla ut degen till en rund kaka och bred på fyllningen, rulla ihop till en rulle. Klipp jack i rullen och lägg en flik till vänster, nästa till höger osv. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  8. Pensla längden med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt svalna och spritsa på citronglasyren.