Kanelbulle med vaniljmascarpone

Kanelbulle med vaniljmascarpone
Foto: Granaloro

Kanelbulle med vaniljmascarpone

8 ingredienser

10 m

Varm kanelbulle kombinerad med krämig Mascarponekräm och söta bär blir en oemotståndlig dessert. Byt ut mot sötsyrliga lingon för det ultimata julfikat!

Granarolo Mascarpone
Granarolo Mascarpone

Granarolo Mascarpone

En len, mjuk italiensk färskost som kan ersätta crème fraîche i dina pastarätter och vispad grädde i dina desserter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g Granarolo Mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 8-12 jordgubbar
  • 4 kanelbullar
  • malen kanel
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ihop mascarpone, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker och lägg i en spritspåse.
  2. Ansa jordgubbarna och skär i tunna skivor.
  3. Skär av locket på kanelbullarna och grilla insidan av botten och lock. Du kan även steka dem i en panna eller värma dem i ugnen.
  4. Fördela jordgubbsskivorna på kanelbullebotten.
  5. Spritsa mascarponekrämen på jordgubbarna, som en semla.
  6. Lägg på locket och sikta över lite extra kanel. Dekorera med citronmeliss.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Burrata med bär och honung

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer