Kanelbullar med mandelmassa

4 röster
2 h
Kanelbullar med mandelmassa

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Organic Kanel Ceylon.

Kanel Ceylon krydda Santa Maria
2 h

Du behöver

Deg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk Santa Maria Ekologisk kardemumma malen
  • 800 g vetemjöl

Fyllning

  • 250 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel
  • 200 g mandelmassa
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjöl och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt resterande ingredienser till degen. Arbeta degen smidig med antingen händerna eller på låg hastighet i en degblandare i 10-15 minuter.
  3. Låt degen jäsa under jäsduk i 30 minuter.
  4. Blanda smör, socker, kanel och mandelmassa medan degen jäser.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Fördela smörblandningen jämt över degen. Rulla ihop degen och skär rullen i 30-40 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 45 minuter.
  6. Pensla bullarna med ägg, toppa med pärlsocker och baka av på 225-250 grader utan fläkt i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler, gärna täckt med en duk.
23 mars 2020