• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

6 steg att laga

12 ingredienser

2 h

Ljuvliga och saftiga kanelbullar med ceylonkanel och mandelmassa. Med dessa bullar på fikat lovar vi att ingen blir besviken!

Kanel Ceylon krydda Santa Maria

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Organic Kanel Ceylon.

Ingredienser

Deg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk Santa Maria Ekologisk kardemumma malen
  • 800 g vetemjöl

Fyllning

  • 250 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel
  • 200 g mandelmassa
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjöl och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt resterande ingredienser till degen. Arbeta degen smidig med antingen händerna eller på låg hastighet i en degblandare i 10-15 minuter.
  3. Låt degen jäsa under jäsduk i 30 minuter.
  4. Blanda smör, socker, kanel och mandelmassa medan degen jäser.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Fördela smörblandningen jämt över degen. Rulla ihop degen och skär rullen i 30-40 bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 45 minuter.
  6. Pensla bullarna med ägg, toppa med pärlsocker och baka av på 225-250 grader utan fläkt i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler, gärna täckt med en duk.