Pilgrimsmusslor med rotselleripuré, brynt citronsmör och brysselchips

ViktVäktarna Kammusslor med rotselleripuré, brynt citronsmör och brysselchips NY
Foto: ViktVäktarna

Pilgrimsmusslor med rotselleripuré, brynt citronsmör och brysselchips

10 ingredienser

35 min

ww viktväktarna

En riktig festmiddag! Med smartare val kan festmiddagen bli hur god som helst, men fortfarande vara hälsosam. Dessa pilgrimsmusslor är perfekta till nyår - eller varför inte till alla hjärtans dag?

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 400 g rotselleri
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl lätt crème fraiche (5 %)
  • salt & peppar
  • 250 g brysselkål
  • 2 tsk rapsolja
  • flingsalt
  • 3 msk smör
  • 1 citron
  • 300 g pilgrimsmussla
  • 20 g rostade och saltade mandlar, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°, varmluft.
  2. Skala och tärna rotsellerin. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp med buljongtärningar och låt sjuda tills den är helt mjuk. Spara kokvattnet. Mosa rotsellerin och blanda med fraiche, salt och peppar. Spä med lite av kokvattnet tills du får en ganska lös konsistens.
  3. Skär av roten på brysselkålen och plocka av bladen. Blanda med olja och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är frasiga, blanda runt minst 1 gång. Strö över flingsalt.
  4. Bryn 2 msk smör i en liten kastrull. Låt svalna något och vispa i lite citronsaft.
  5. Värm resterande smör i en panna och stek kammusslorna hastigt på båda sidor. Salta och peppra lätt.
  6. Rosta mandel i en torr panna.
  7. Lägg upp rotselleripuré på tallrikar och lägg på musslor. Ringla över brynt citronsmör och toppa med mandel, brysselchips och rivet citronskal.

För en extra lyxig rätt, toppa med lite laxrom.

TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna
Ugnsbakade langos med avokado, picklad lök och vesterhavsost

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer