Kalvtartar med jalapeño och rårivet äpple

4

Du behöver

  • 2 äpplen, gärna Discovery
  • 200 g kalvinnanlår, fint skuret
  • 2 schalottenlök
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 varv med saltkvarnen
  • 2 msk druvkärnsolja
  • 1 msk ciderättika från Flen eller risvinäger
  • 2 huvud gemsallad
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Blanda kalvköttet med finhackad jalapeño, vitlök och schalottenlök, låt dra i 20 min. Tillsätt sedan olja, ättika och salt.
  2. Blanda runt och lägg den i gemsalladsblad och toppa med nyrivet äpple och vattenkrasse, önskar du mer hetta så servera lite jalapeño vid sidan.
Kommentera receptet

Fler goda recept