Kalvrullader med saffransrisotto

Kalvrullader med saffransrisotto
Foto: Tv4

Kalvrullader med saffransrisotto

Av: Caterina - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1 h

Syd möter Nord. Två traditionella italienska rätter respektive från Norra Italien och Södra delen! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Risotto:

  • 4 dl carnaroliris
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 25 g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller 5 dl hemlagad grönsaksbuljong)
  • 2 dl vitt vin
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Braciole alla messinese :

  • 400 g kalvschnitzel skuren i lövbiff, ganska tunn och utan senor (eller sjömansbiff)
  • 3 dl ströbröd, osötat
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 2-3 dl parmesanost, riven
  • 1 tomat
  • jungfruolivolja, lite extra
  • 1 buffelmozzarella, tärnad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Ristotto

  1. Hacka och fräs löken i olivolja tills den blir mjuk i en gryta. Tillsätt sedan riset och låt det stekas på medelhög värme, rör om så att det inte fastnar vid botten.
  2. Rör ner vinet och låt det koka upp, tillsätt sedan den kokande buljongen, lite i taget. Rör om då och då, koka riset i cirka 20 minuter på medelhög värme.
  3. När riset nästan är färdigt, lägg i parmesanost och en klick smör, smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering kan lite ruccolablad eller hackad persilja strös över. Servera genast.

Braciole alla messinese

  1. Dela lövbiffarna i mindre bitar lika stora som för en rullad, bre varje rulle med lite smör på insidan, salta, och platta sedan ut dem med botten av ett glas.
  2. Tärna mozzarellan i bitar. Hacka basilika och persilja. Lägg i en skål ströbrödet, tärnad tomat, lite olivolja, basilika, persilja och parmesanosten och blanda ihop dem väl, salta och peppra.
  3. Se till att fyllningen är fuktig och inte smular sönder, annars tillsätt lite vatten. Lägg lite av fyllningen i mitten på en skiva lövbiff tillsammans med en liten bit mozzarella och rulla ihop den.
  4. Trä i spett och lägg alla rullader på ett ungsäkert fat eller på plåt med bakplåtspapper. Om det blir fyllning över kan man strö den över spetten på både sidorna. Grädda i mitten av ugnen 180 grader för cirka 20 minuter, tills köttet bli genomstekt.
  5. Servera med sallad eller till risotto.