Ungersk kalvgryta

Kalvgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ungersk kalvgryta

7 ingredienser

Kalvgryta från Ungern ska traditionsenligt serveras med galushka, klimp som värms i smält smör. Pasta eller ris är också gott till. Servera grytan med en klick syrad grädde eller crème fraiche.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kalvlägg
  • 2 gula lökar
  • 100 g ister (eller osaltat smör)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 grön paprika
  • 1 tomat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora kuber. Skala och hacka löken fint. Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
  2. Hetta upp fettet i en stekgryta. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt kött och paprikapulver. Häll på lite vatten. Lägg i paprikahalvorna samt den hela tomaten. Strö över saltet. Lägg på ett lock.
  3. Sjud köttet i 30 minuter timme under lock. Tillsätt lite vatten då och då så att det inte kokar torrt. Ta upp skalbitarna från den sönderkokta tomaten och paprikan innan rätten serveras.