Kalvfrikadeller med senap och persilja

Läckra frikadeller på kalvfärs rullade i senapskräm. Serveras som små spett på buffén!

Maya Samuelssons dryckestips:

Passionfeber IPA
Nr 30519, Sverige

Backens Mild Ale
Nr 1422, Sverige

Saxhyttegubbens Blåbär 100%
Nr 1964, Sverige

2 juni 2017

Du behöver

Frikadeller

  • 1 gul lök, riven
  • 1 citron, rivet skal av
  • ca 500 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  • kalvbuljong
  • vitt vin

Senapscrème

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Servering

  • hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till frikadellerna och forma sedan till runda bullar.
  2. Sjud dem ca 8 minuter i kalvbuljong och vitt vin.
  3. Blanda ihop senap och crème fraiche. Smaksätt med salt och mald svartpeppar.
  4. Rulla runt kalvfrikadellerna i crèmen. Strö över hackad persilja och placera sedan frikadellerna på ett fat med tandpetare i.
Kommentera receptet

Fler goda recept