Kalv i svampsås, serveras med bulgur

POPULÄRT
Kalv i svampsås, serveras med bulgur
Foto: TV4

Kalv i svampsås, serveras med bulgur

Av: Lejla - Botkyrka

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45m

Mör kalvstek i mustig svampsås, serveras med buljongkokt bulgur.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kalvstek

  • 800 g kalvstek
  • 2-4 msk olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g champinjoner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk persilja/koriander (färsk eller torkad)

Bulgur

  • 1 l vatten
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 300 g bulgur
  • 100 g smör

Servering

  • valfri grönsallad

Gör så här

Kalvstek

  1. Skär kalvköttet i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja på medelhög värme.
  3. Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan, salta och peppra.
  4. Lägg vatten, lite i taget, tills köttet mjuknar.
  5. Stek svampen gyllenbrun i en separat panna och häll över till köttet.
  6. Tillsätt vispgrädde, färsk eller torkad persilja, alt. koriander.
  7. Låt puttra några minuter så att såsen tjocknar.

Bulgur

  1. Häll i vatten, buljong och smör i en kastrull och låta koka upp.
  2. Tillsätt bulgur och låta det koka i ca 10 minuter.

Servering

  1. Servera köttet med sås, bulgur och sallad.