Kålsallad med fröyalax, sojamajonnäs och ponzudressing

1 röst
30 m
4

Lyxig men enkel förrätt som garanterat imponerar! Blancherad kål, lax i ponzudressing och hemgjord sojamajonnäs.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g fröyalax

Sojamajonnäs

  • 0,5 dl ljus soja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • vinäger
  • salt

Ponzudressing

  • 4 msk ljus soja
  • 4 msk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 cm ingefära
  • 0,5 dl limejuice
  • 1 msk rostade sesamfrön

Kål

  • 0,5 huvud savoykål
  • 1 huvud svartkål
  • 1 kålrabbi

Servering

  • rostad lök
  • pepparrot

Gör så här

  1. Sojamajonnäs
    Reducera sojan i en liten kastrull tills cirka hälften återstår, kyl ner. Blanda sedan sojan med äggulan i en bunke och tillsätt oljan droppvis medan du vispar, tills du får en krämig majonnäs. Smaka upp med vinäger och eventuellt mer salt.
  2. Ponzudressing
    Riv ingefäran och blanda ihop med resterande ingredienser till dressingen.
  3. Kål
    Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, salta. Dela ner svartkål och savoykål i mindre bitar och koka hastigt, ca 1 min. Häll av kålen och spola i kallt vatten. Hyvla kålrabbin tunt. Blanda kålen med kålrabbin och dressa med sojamajonnäsen.
  4. Lax
    Skär ner laxen i småbitar och lägg i dressingen.
  5. Servering
    Arrangera kålen på tallriken, lägg på laxen och toppa med rostad lök och riven pepparrot.
2 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept