Kålrotspudding

0 röster
4

En kålrotspudding passar bra på julbordet, den är lika god till skinkan som till annat fläskkött. Rätten är även ett bra alternativ för den som vill äta vegetariskt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora kålrötter
  • 5 dl vatten
  • 50 g färska ljusa brödsmulor
  • 1,75 dl varm mjölk
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,75 tsk riven muskotnöt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk lätt rostade brödsmulor
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skala kålrötterna och skär dem i bitar. Koka dem i vattnet tills de är helt mjuka. Blanda de färska brödsmulorna med den varma mjölken i en skål, täck över det och låt det svälla.
  2. Sätt ugnen på 175°. Mosa kålrötterna ordentligt och blanda ner brödmjölken, smör, sirap, kryddor och ägg. Rör sist ner resterande kokvatten.
  3. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över de rostade brödsmulorna. Klicka över smöret och grädda puddingen i drygt 1 timme eller tills den är gyllenbrun.
26 januari 2009

Fler goda recept