I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kålpudding med kalkonfärs

7 röster
60 m
4
Kålpudding med kalkonfärs
Foto: Ingelsta kalkon

Använd finaste kalkonfärs från Ingelsta till kålpuddingen

Ingelsta kalkonfärs NY

Husmanskost när den är som bäst! Enkel och lättlagad vardagsmiddag med kålpudding på kalkonfärs. Servera med potatis och rårörda lingon.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Ingelsta kalkonfärs
  • 500 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 dl långkornigt ris, kokt
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning

Servering

  • 4 port potatis
  • 1-2 dl lingon rårörda
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka vitkålen i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Hacka löken. Fräs vitkålen och löken i lite smör. Tillsätt sirapen och låt fräsa en stund så att kålen blir mjuk.
  3. Blanda samman kalkonfärsen med det kokta riset samt kålen och löken. Tillsätt grädde, ägg och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form.
  4. Sätt formen i ugnen och baka av kålpuddingen i ca 45 minuter tills köttet är genomstekt och den fått en fin gyllene färg.
  5. Servera kålpuddingen kokt potatis, rårörda lingon och eventuellt lite gräddsås.
21 september 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...