Kalljästa frukostbullar

98 röster
30 m + tid i kyl
14 bullar
30 m + tid i kyl
14 bullar

Du behöver

  • 25 g jäst [0,5 förp]
  • 6 dl vatten, kallt
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 msk solroskärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet när jästen är upplöst.
  2. Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. Blanda snabbt ihop till en deg. Degen ska vara något kladdig.
  3. Ställ degen att jäsa under bakduk i kylen under natten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut degen på bakplåtspapper (knåda inte). Strö på solrosfrön. Grädda i ugn ca 15 minuter.
Tips!
Hälsogröt

Fler tips från WW ViktVäktarna

22 februari 2017