Kall spenatsoppa med pepparrot och krasse

0 röster
25 m + tid i frys
4
25 m + tid i frys
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 200 g spenat
  • salt och peppar
  • vitvinsvinäger
  • 2 vårlökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 cm pepparrot, riven
  • 50 g smörgåskrasse
  • gott bröd till servering

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, matlagningsgrädde, vitlöksklyfta och mixa med spenaten till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger.
  2. Ställ soppan i frysen eller kyl ned med isbitar.
  3. Skiva vårlöken tunt.
  4. Servera soppan kall med crème fraiche pepparrot och krasse.
  5. Toppa gärna med vårlök och servera med ett gott bröd.
27 februari 2017

Fler goda recept