Kall risgrynsgröt med bär

Ris a la malta med sylt och bär BOB
Foto: Köket.se

Kall risgrynsgröt med bär

9 ingredienser

60 m + tid i kyl

Vaniljsmakande risgrynsgröt med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär. Ett perfekt mellanmål, somrig frukost eller lättare lunch.

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 1 dl grötris
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl yoghurt
  • 1 msk florsocker

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • ev färska bär

Gör så här

  1. Låt grötris, vatten, salt och vaniljpulver sjuda i en kastrull under lock i 7 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock. 30-45 minuter eller tills mjölken kokat in.
  3. Låt gröten svalna och ställ sedan in den i kylskåp tills den kallnat helt. Vispa ner yoghurt i gröten och späd eventuellt med lite mer mjölk om du vill ha en lösare konsistens. Tillsätt lite florsocker för en sötare gröt.
  4. Servera kall tillsammans med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB pannkaka abs

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer