Kall örtagårdsås

Kall örtagårdsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kall örtagårdsås

12 ingredienser

Det här är en sås som passar till väldigt mycket. Du kan servera den till allt grillat, till varmrökt fisk, fisk- och skaldjurspatéer, rökt kött, pajer... Kort sagt, den universala buffé- och grillsåsen! Gör den magrare genom att ta bort majonnäsen och använd lättcrème fraiche eller yoghurt. Receptet går utmärkt att dubblera.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl dill, finklippt
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 tsk färsk dragon, finhackad
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 2 tsk färsk timjan, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 droppar tabasco
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka alla kryddörter och skär gräslöken smått. Blanda samman crème fraiche och majonnäs och rör ner hackade kryddörter, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och droppa i tabasco. Låt gärna såsen stå och dra någon timme i kylskåpet före servering.