Kall inkokt lax med chili och koriander

0 röster
4

Kall inkokt lax passar fint att servera både som huvudrätt och på buffé. Här är laxen annorlunda kryddad med koriander och chili.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 spansk peppar, röd
  • 0,5 knippa koriander, färsk

Koklag:

  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker

Gör så här

  1. Skär laxen i skivor. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och strimla fruktköttet fint. Hacka koriandern.
  2. Koka upp lagen och låt den sjuda utan lock i ca 10 minuter. Lägg i laxskivorna, låt koka upp och låt det hela sjuda försiktigt i ca 4 minuter.
  3. Ta upp laxskivorna med hålslev och lägg dem omlott som taktegel i en smord form. Sila lagen försiktigt över fisken. Strö över chili och koriander. Ställ svalt och låt fisken kallna i lagen.
12 mars 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept