Kalkonwrap med krämig rotfruktssallad

Kalkonwrap med krämig rotfruktssallad
Foto: Ingelsta Kalkon

Kalkonwrap med krämig rotfruktssallad

15 ingredienser

30 m

Gör en krämigt god kalkonklämma i tortillabröd till lunch eller utflyktsmat. Fyll wrapen med rotfruktssallad, kokt potatis och rökt kalkonbröst - lättlagat och riktigt gott!

Ingelsta alspånsrökt kalkonbröst

Ingelsta alspånsrökt kalkonbröst - Alspånen ger kalkonbröstet en god rökighet som andas skog och natur.

Ingredienser

portioner

Rotfruktssallad

  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 50 rotselleri
  • 1 äpple
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1-2 tsk färsk pepparrot, riven
  • 1 krm salt

Kalkonklämma

  • 4 tortillabröd
  • 4 salladsblad
  • 4-6 potatisar, kokta
  • 200 g Ingelsta alspånsrökt kalkonbröst
  • ärtskott
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skala och riv rotfrukterna och äpplet grovt till rotfruktssalladen. Blanda med majonnäs, gräddfil, pepparrot och salt.
  2. Stek tortillabröden hastigt i lite smör på en sida, så att de får en fin färg men inte blir hårda.
  3. Lägg på salladsbladen. Mosa potatisen och lägg på bröden, lägg på kalkonköttet och rotfruktssalladen.
  4. Rulla ihop klämman. Linda in i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klart för utflykt!