Kalkonspett med srirachaglaze, kokosdipp och smakrik nudelsallad

Ingelsta kalkonspett
Foto: Ingelsta Kalkon

Kalkonspett med srirachaglaze, kokosdipp och smakrik nudelsallad

21 ingredienser

30 m

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson. Spetten är perfekta att förbereda dagen innan så att glazen verkligen tränger in i köttet. Eftersom glazen har lite hetta passar den väldigt bra med den lite söta kokosdippen.

Ingelsta kalkonbröstfilé NY

Ingelsta kalkonbröstfilé - ett fint magert kött

Ingredienser

portioner

Kalkonspett och glaze

  • 800 g Ingelsta kalkonbröstfilé
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk sriracha
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 krm röd currypasta
  • 0,5 dl riven kokos
  • 8 korta grillspett

Kokosdipp

  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Nudelsallad

  • 400 g äggnudlar
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 0,5 gurka, urkärnad och skivad
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 kruka koriander, hackad

Gör så här

  1. Strimla kalkonbröstet och trä upp strimlorna på grillspetten. Blanda ingredienserna till glazen. Dela upp glazen i två skålar. Pensla spetten med glazen från den ena skålen. Låt spetten vila i ca 20-60 minuter.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.
  3. Stek spetten i en stekpanna eller grilla dem så att de får fin färg och är genomstekta. Tag en ny pensel och pensla de färdiga spetten med glazen från den andra skålen. Strö över den rostade kokosen.
  4. Blanda ingredienserna till kokosdippen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten. Lägg nudlarna i en skål med lock. Blanda i limeskal, limesaft, gurka, röd chili, sesamolja, japansk soja och koriander.