Kalkonpiccata med färsk pasta

Kalkonpiccata med färsk pasta
Foto: Ingelsta Kalkon

Kalkonpiccata med färsk pasta

9 ingredienser

20 m

Tunnskivad kalkonfilé panerad i smakrik parmesan och färska örter. En rätt som passar lika bra till vardag som till fest. Lätt att laga och lätt att älska!

Ingelsta Kalkon tunnskivad kalkonfilé

Tunnskilvad kalkonfilé från Ingelsta - ett fint magert kött

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor Ingelsta tunnskivad kalkonfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Hacka ner de färska örterna.
  2. Blanda den rivna parmesanosten med hackade örter och kryddor.
  3. Vänd först den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.
  4. Stek i stekpanna med lite matfett, någon minut på varje sida.
  5. Servera med färsk pasta och en fräsch grönsallad.