I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Ingelsta Kalkonkottbullar med salvia och vitlok
Foto: Ingelsta kalkon

Så gott, nyttigt och enkelt att göra själv! 

23 maj 2017
30 m
4

Du behöver

  • 500 g Ingelsta Kalkon kalkonfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk gul lök
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk salvia, färsk eller torkad
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
  3. Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon