Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Ingelsta Kalkonkottbullar med salvia och vitlok
Foto: Ingelsta kalkon

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

10 ingredienser

30 m

Köttbullar gjorda på kalkonfärs - gott, nyttigt och enkelt att göra själv!

Ingelsta kalkonfärs NY

Använd kalkonfärs från Ingelsta Kalkon till köttbullarna.

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta kalkonfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk gul lök
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk salvia (eller torkad)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
  3. Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.