I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kalkonköttbullar

14 röster
30 m
4
Ingelsta kalkonköttbullar ny bild
Foto: Ingelsta kalkon

En klassiker som älskas av stor som liten. Passar lika gott på middagstallriken som på frukostmackan. I våra köttbullar har vi såklart kalkonfärs.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 500 g Ingelsta kalkonfärs
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
  2. Tillsätt kalkonfärs, gul lök, ägg, dijonsenap, salt och svartpeppar. Blanda till en fin smet.
  3. Forma smeten till små köttbullar. Stek i en stekpanna med lite smör tills de är genomstekta.
10 april 2017

Laddar fler recept