Kalkonkorv med rotfruktsstomp och riven parmesan

Kalkonkorv med rotfruktsstomp och riven parmesan
Foto: Ingelsta kalkon

Kalkonkorv med rotfruktsstomp och riven parmesan

11 ingredienser

30 m

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

Ingelsta produkt kalkonkorv

Kung Ingels kalkonkorv från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta Kung Ingels kalkonkorv
  • smör, till stekning
  • 2 potatisar
  • 0,5 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
  2. Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
  4. Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.