I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kalkonkorv med rotfruktsstomp och riven parmesan

1 röst
30 m
4
Kalkonkorv med rotfruktsstomp och riven parmesan
Foto: Ingelsta kalkon

​Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Kung Ingels kalkonkorv
  • smör, till stekning
  • 2 potatisar
  • 0,5 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
  2. Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
  4. Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.
24 september 2018

Laddar fler recept