Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Ingelsta Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus
Foto: Ingelsta kalkon

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

17 ingredienser

45 m

Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare.

Ingelsta produkt kalkonbröst

Fint kalkonbröst från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner

Rostade rotfrukter

  • 300 g palsternacka
  • 300 g sötpotatis
  • extra virgin olivolja
  • timjan
  • flingsalt
  • peppar

Kalkonbröst

  • 500 g Ingelsta kalkonbröst
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Rödbetshummus

  • 40 g solroskärnor
  • 0,25 dl rapsolja
  • 250 g färdigkokta rödbetor
  • 2 dl kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Tvätta rotfrukterna noggrant. Dela rotsakerna i grova klyftor. Placera rotfrukterna på en plåt och ringla över olivoljan, flingsalt, peppar och timjan. Rostad i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.

Kalkonbröstfilé

  1. Bryn kalkonbröstfilén i en panna med lite smör. Salta och peppra. Stek färdigt kalkonen i ugnen på 150 grader.

Rödbetshummus

  1. Rosta solrosfröna i en torr panna.
  2. Mixa därefter fröna och rapsoljan till en röra.
  3. Tillsätt rödbetor, kikärtor, vitlök, citronsaft och salt till fröröran och mixa till en slät konsistens.
  4. Servera gärna med en sallad till.