Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus
17 ingredienser
45 m
Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare.
Tvätta rotfrukterna noggrant. Dela rotsakerna i grova klyftor. Placera rotfrukterna på en plåt och ringla över olivoljan, flingsalt, peppar och timjan. Rostad i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.
Kalkonbröstfilé
Bryn kalkonbröstfilén i en panna med lite smör. Salta och peppra. Stek färdigt kalkonen i ugnen på 150 grader.
Rödbetshummus
Rosta solrosfröna i en torr panna.
Mixa därefter fröna och rapsoljan till en röra.
Tillsätt rödbetor, kikärtor, vitlök, citronsaft och salt till fröröran och mixa till en slät konsistens.