I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

1 röst
45 m
4
Ingelsta Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus
Foto: Ingelsta kalkon

Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostade rotfrukter

  • 300 g palsternacka
  • 300 g sötpotatis
  • kallpressad olivolja
  • timjan
  • flingsalt
  • peppar

Kalkonbröst

  • 500 g Ingelsta kalkonbröst
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Rödbetshummus

  • 40 g solrosfrön
  • 0,25 dl rapsolja
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 2 dl kikärtor på burk
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter
    Tvätta rotfrukterna noggrant. Dela rotsakerna i grova klyftor. Placera rotfrukterna på en plåt och ringla över olivoljan, flingsalt, peppar och timjan. Rostad i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.
  2. Kalkonbröstfilé
    Bryn kalkonbröstfilén i en panna med lite smör. Salta och peppra. Stek färdigt kalkonen i ugnen på 150 grader.
  3. Rödbetshummus
    Rosta solrosfröna i en torr panna.
  4. Mixa därefter fröna och rapsoljan till en röra.
  5. Tillsätt rödbetor, kikärtor, vitlök, citronsaft och salt till fröröran och mixa till en slät konsistens.
  6. Servera gärna med en sallad till.
21 september 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept