I samarbete med Ingelsta Kalkon

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

45 m
10
Ingelsta kalkonbourguignon
Foto: Ingelsta Kalkon

En mustig bourguignon med skogssvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!

4 maj 2017
45 m
10

Du behöver

  • 1,5 kg kalkonbröst eller grytbitar
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 12 små steklökar
  • 6 dl rött vin
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 4-5 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 400 g savojkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 400 g skogschampinjoner
  • 300 g kalkonbacon

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
  2. Skala, skiva och stek den gula löken och lägg i grytan. Skala och fräs de små steklökarna och lägg över i grytan. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin och buljong. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och vitlök.
  3. Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20-30 minuter tills kalkonköttet känns mört.
  4. Skala och koka potatisen. Dela och skär savojkålen i strimlor. Hacka löken. Fräs savojkålen och löken i smör, salta och peppra.
  5. Stöt potatisen och blanda ner savojkål och lök. Rör i smör och grädde.
  6. Dela champinjonerna om de är stora och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon