Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Ingelsta kalkonbourguignon
Foto: Ingelsta Kalkon

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

20 ingredienser

45 m

En mustig bourguignon med skogssvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!

Ingelsta produkt kalkonbröst

Fint kalkonbröst från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg Ingelsta kalkonbröst (eller grytbitar)
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 12 steklökar (små)
  • 6 dl rött vin
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 4-5 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 kg mjölig potatis
  • 400 g savoykål
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 400 g skogschampinjoner
  • 300 g Ingelsta kalkonbacon

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
  2. Skala, skiva och stek den gula löken och lägg i grytan. Skala och fräs de små steklökarna och lägg över i grytan. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin och buljong. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och vitlök.
  3. Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20-30 minuter tills kalkonköttet känns mört.
  4. Skala och koka potatisen. Dela och skär savojkålen i strimlor. Hacka löken. Fräs savojkålen och löken i smör, salta och peppra.
  5. Stöt potatisen och blanda ner savojkål och lök. Rör i smör och grädde.
  6. Dela champinjonerna om de är stora och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan.