Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök
20 ingredienser
45 m
En mustig bourguignon med skogssvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!
Skär köttet i 2x3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
Skala, skiva och stek den gula löken och lägg i grytan. Skala och fräs de små steklökarna och lägg över i grytan. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin och buljong. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och vitlök.
Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20-30 minuter tills kalkonköttet känns mört.
Skala och koka potatisen. Dela och skär savojkålen i strimlor. Hacka löken. Fräs savojkålen och löken i smör, salta och peppra.
Stöt potatisen och blanda ner savojkål och lök. Rör i smör och grädde.
Dela champinjonerna om de är stora och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan.