Kale chips

Kale chips
Foto: Pelle Bergström

Kale chips

Av: Modekokboken

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 m

Kryddiga kålchips med citron, sesam och chili. Detta är Frida Gustavssons, i samarbete med kocken Jonas Svensson, bidrag till Modekokboken där svenska modepersonligheter bjussar på sina paradrätter och favoritrecept.

Sugen på fler recept? Här kan du köpa Modekokboken av April E Wickström.

Ingredienser

  • 1 grönkål
  • 1 svartkål
  • 1 citron
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Plocka ner kålen i önskvärd storlek och lägg ut på en ugnsplåt.
  3. Sätt in i ugnen i ca 7 min, plocka sedan ut och riv över citronskal.Krydda även med sesamfrön, chili och flingsalt medan chipsen är varma.