Kale caesar

Melker Andersson

Kale caesar

18 ingredienser

20 m

Caesarsallad med grönkål, tofudressing och glutenfria krutonger.

Ingredienser

portioner

Tofudressing

  • 2 dl äggfri majonnäs (ekologisk)
  • 50 g parmesanost, riven
  • 50 g tofu (svensk ekologisk)
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 sardellfiléer i olja, skurna i bitar
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stånd grönkål
  • 2 romansallad, huvuden
  • 0,25 blomkål, hyvlad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 4 skivor bacon, knaperstekt
  • 1 äpple, hyvlat (svenskt ekologiskt)
  • 4 rädisor, hyvlade
  • 4 msk glutenfria krutonger
  • citron

Gör så här

Dressing

  1. Mixa ingredienserna till en slät sås!

Caesarsallad

  1. Plocka kycklingen i mindre bitar.
  2. Skär salladen och strimla grönkålen fint och skölj i kallt vatten. Slunga torr.
  3. Blanda salladen med riven parmesan, grönsakerna och tofudressing.
  4. Lägg upp på en tallrik och varva med grillad kyckling. Toppa med knaperstekt bacon. Serveras med en citronklyfta och glutenfria krutonger.