Kåldolmar på lammfärs

Kåldolmar på lammfärs
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kåldolmar på lammfärs

10 ingredienser

Minst lika goda som vanliga kåldolmar. Myntan sätter fin smak på färsen.

Ingredienser

portioner
  • 1 stort huvud vitkål eller savoykål
  • ca 400 g lammfärs
  • 1 dl kokt ris
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mynta
  • 1-2 dl gönsaksbuljong
  • ev sirap
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Skär bort bladen runt rotstocken och lossa dem försiktigt. Förväll bladen några minuter i lättsaltat vatten och låt dem sedan rinna av.
  2. Blanda färsen med kokt ris, kryddor och lite buljong till en ganska lös smet. Fördela färsen på bladen och vik ihop till dolmar. Bryn dem i matfett tills de får färg. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg över i ugnsform. Ringla eventuellt lite sirap över. Stek mitt i ugnen cirka 45 minuter. Vänd dem under stektiden och späd eventuellt med en aning buljong.