Kalasgoda räksnittar

Kalasgoda räksnittar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalasgoda räksnittar

10 ingredienser

Små snittar till drinken är lika klassiskt som gott. Variera med kräftstjärtar eller krabba. Hittar du inte landgångsbröd, använd vitt formbröd och dela det i trekanter.

Ingredienser

portioner
  • 3-4 skivor vitt landgångsbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • en doft kajennpeppar
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • ca 400 g skalade räkor
  • 2 msk gräslök, hackad
  • dill
  • smör

Gör så här

  1. Kantskär brödet och dela skivorna i lagom stora snittar. Smöra dem.
  2. Rör ihop majonnäs, vispad grädde och chili till en tjock sås. Hacka de flesta räkorna grovt och vänd ner dem.
  3. Klicka ut räkmajonnäsen på de lätt smörade snittarna. Garnera med räkor, gräslök och dill.