En vetelängd med lite annorlunda smaker av kokos, mandel och apelsin.
Ingredienser
3 dl mjölk
100 g margarin, smält
ca 30 g jäst
1 äggula
0,5 dl strösocker
1 krm salt
ca 8,5 dl vetemjöl
1 ägg, till pensling
Fyllning:
40 g margarin, mjukt
3 msk strösocker
1 dl riven kokos
1 bittermandel, riven
10 sötmandlar, rivna
2 tsk apelsin, skalet, rivet
1 äggvita
Ugn: 225 grader
Gör så här
Blanda mjölk och smält margarin och låt det bli fingervarmt innan du rör ut jästen. Arbeta därefter in ägg, socker, salt och vetemjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 20 minuter.
Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut till en avlång platta. Bred över margarin. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
Rulla ihop degen och forma till en krans. Lägg på en plåt med bakpapper och klipp snitt på ovansidan. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite kokos. Grädda kransen i 15-20 minuter.