Kakbotten: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa äggula och socker riktigt pösigt. Sikta vetemjöl och salt och blanda med äggsmeten. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner smöret och äggvitorna i smeten - försiktigt men ändå så det blir väl blandat. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en ugnsplåt, ca 25x35 cm och 1/2 cm tjockt. Grädda i 8–10 minuter tills kakan är gyllenbrun. Stjälp upp kakan och lägg bakplåten över som press och låt kakan kallna så. På det sättet håller sig kakan fuktig.
Smörkräm: Vispa smör och pudersocker pösigt, tillsätt Kirschwasser och kakaopulver under omrörning.
Fördela hälften av smörkrämen på kakbottnen och rulla ihop den som en rulltårta. Skär av ändstyckena på snedden. Spritsa resten av smörkrämen längs med stubben med hjälp av en spritsstrut och placera ändstyckena längs stubben som ”grenar”. Garnera med maränger och chokladlöv.