Julkaka på clementiner och mandel

En riktigt god citruskaka som görs på hela clementiner och mald mandel. 

1 december 2017

Du behöver

  • 375 g clementiner
  • 225 g socker
  • 250 g mald mandel
  • 6 ägg
  • 1 rågad tesked bakpulver

Gör så här

  1. Tvätta clementinerna. Lägg dem (hela) i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp. Sätt på ett lock och låt clementinerna koka i två timmar.
  2. Tag upp dem och dela dem på mitten. Ta bort ev. kärnor. Kör clementinerna - med skal! - i en matberedare tills det blir en mjuk massa.
  3. Vispa äggen luftigt. Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. Häll i en smord springform.
  4. Grädda i ca 190 grader i ca en timme - du kan behöva lägga på folie efter ca 45 minuter så den inte får för mycket färg.
Kommentera receptet

Fler goda recept