Grekisk förrätt

Grekisk förrätt
Foto: TV4

Grekisk förrätt

Av: Julius Railey

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

10 min

En snabb och färgglad förrätt med smaker av Grekland.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine, skivad
  • 2 krm Piffy allkrydda
  • 1 grön paprika, finhackad
  • 4 tsk tomatpuré
  • 4 msk crème fraîche
  • 30 g margarin
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Låt stekpannan bli het.
  2. Häll i oljan och margarin. Stek auberginen tills skivorna blir gyllenbruna.
  3. Lägg dem på ett underlägg, ha något över dem för att hålla värmen.
  4. Bryn paprikan ca 2 minuter.
  5. Lägg önskad mängd paprika på aubergineskivorna. Lägg ca 1 msk crème fraiche på varje aubergineskiva, ovanpå paprikan. Toppa med ca 1 tsk tomatpuré.
  6. Ställ dem i kylen ca 15-20 minuter innan de serveras.