Juligt kalkonbröst

Juligt kalkonbröst
Foto: Ingelsta kalkon

Juligt kalkonbröst

16 ingredienser

120 m

Tillaga kalkonbröstet på låg värme under lång tid och du får ett fantastiskt saftigt kött. Fyllningen med den rökiga whiskeyn och de söta russinen gifter sig fint tillsammans.

Ingelsta produkt kalkonbröst

Duka upp med juligt kalkonbröst från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • ca 1,1 kg Ingelsta kalkonbröst
  • 2,5 dl gula russin
  • 70 g pistagenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl whisky
  • salt
  • peppar

Picklade morötter

  • 2,5 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ättika 12%
  • 3 kanelstänger
  • 3 stjärnanis
  • 5 morötter
  • 1 röd chilifrukt

Couscous

  • 4 dl couscous
  • 1 dl blandad torkad frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka russin, pistagenötter och vitlök. Lägg i en skål. Häll i whisky och blanda. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. Lägg ihop köttet och stick gärna i ett par tandpetare för att hålla ihop det.
  3. Pensla en ugnsfast form med olja och lägg i köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timme eller tills innertemperaturen är 70 grader.
  4. Koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i kryddor och hackad chili.
  5. Skala och skär morötter i skivor. Lägg i morötterna och låt dem dra tills lagen är kall.
  6. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Hacka den torkade frukten och blanda i.
  7. Skär upp köttet och servera tillsammans med picklade morötter och couscous.